Ultraloper in beeld: Jonathan Van Goethem

Jonathan Van Goethem

De volgende ultraloper die we voorstellen is Jonathan Van Goethem, ondertussen een ervaren ultraloper die na de Start to Ultra nu ook zijn voeding op orde heeft tijdens het lopen. In het dagelijkse leven is Jonathan eigenaar van John-fit. Hij stimuleert en begeleidt dus ook mensen bij het sporten, knap! Hierna zijn verhaal:

Als kind heb ik altijd gevoetbald. Maar toen ik mijn eigen zaak als fitnesscoach startte werd dit moeilijk te combineren en moest ik keuzes maken. Ik heb dan gekozen om het voetbal links te laten liggen en mij te focussen op krachttraining en fitness.

Ik had ondertussen enkele keren de 10 Miles van Waasmunster gelopen en dat beviel mij wel.
Vervolgens bouwde ik op richting de marathonafstand, waarna ik de smaak voor het lopen te pakken had. Ik deed mee aan enkele marathons en organiseerde ook reeds 2 keer een marathonweek voor het goede doel. Ik liep daarbij dan elke dag een marathon.

Dan was het tijd om die afstand te overschrijden en heb ik de ultra triple in Gent meegedaan en 3 keer de dodentocht. Ik voelde dat het tijd werd om echt bewust te trainen en dat goed opbouwen toch erg belangrijk is. Deelnemen aan de Ronde van Sint-Niklaas (55 km), voor Kom op tegen Kanker, leek me daarom een goeie uitdaging. Tijdens die ronde ben ik toch wel vrij tot zeer diep moeten gaan. Maar door de goeie compagnie, begeleiding en bevoorrading van enkele fietsers was het me toch gelukt.

Maar dat moest natuurlijk beter kunnen… Daarom de Start to Ultra die Didier organiseerde.
De infosessies en duurtrainingen in groep waren heel leerrijk en na enkele weken voelde ik al een serieus verschil. Zowel mentaal als fysiek gingen de trainingen steeds beter en beter. En waar ik vooral het meest content van ben is dat ik voldoende leren eten en drinken heb tijdens het lopen… Want dat was voordien een serieus probleem.

Jammer dat De Wase Ultrarun niet officieel mocht doorgaan, maar samen met Didier en nog een 2de groepje hebben we De Wase Ultrarun toch al eens kunnen lopen. Het verschil qua conditie met de Ronde van Sint-Niklaas was enorm! Dus volgend jaar ben ik zeker terug van de partij!

Doelen die ik nog wens te verwezenlijken:
– MaraJohn-week in 2021, een week lang elke dag 50 km voor het goede doel (VZW Hippofarm Waasmunster)
– Dodentocht 2x na elkaar
– Marathon Des Sables

Onder het motto: ‘Als je op voorhand al niet in jezelf gelooft is het de moeite niet om aan er aan te beginnen’.

Bedankt Jonathan om dit met ons te delen! Didier zag tijdens De Wase Ultrarun zeker dat het goed zat bij Jonathan, waar het bij de Ronde van Sint-Niklaas nog beetje moeizaam was, had Jonathan bij De Wase Ultrarun nog energie op overschot. Onder de indruk! Succes met je enorm mooie doelen en tot bij de volgende Start to Ultra!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: