Ultraloopster in beeld: Haike Langeraert

Haike Langeraert

Haike Langeraert is de volgende ultraloopster die we voorstellen. We maakten kennis met Haike tijdens de Start to Ultra. Bij haar inschrijving gaf ze het volgende aan: “Ik loop regelmatig wel eens een marathon”. En of ze dat doet?! Ze liep in 2020 maar liefst 12 marathons! Haike is lid van Joggingclub Moerbeke en heeft ook in 2020 haar eerste +50 km gelopen tijdens De Wase Ultrarun. Haar verhaal:

Ik begon al vroeg met lopen, ik deed het tot ongeveer mijn 12 jaar. Altijd zo’n 5 km, niet méér, maar wel steeds zo’n 20 min voor 5 km. Ik deed toen op regelmatige basis mee aan loopwedstrijden te Grauw (in Zeeuws-Vlaanderen).

Nadien begon ik te voetballen tot ongeveer mijn 17 jaar, vervolgens wel enorm beginnen sukkelen met mijn knieën… Op mijn 18 jaar ben ik al geopereerd aan mijn knie, een afwijking van bij de geboorte… Hierdoor zit ik bot op bot zit, artrose graad 4 op sommige plaatsen… Ze vertelden mij toen dat ik nooit meer echt zou kunnen sporten. Ik heb dan ook een jaar gerevalideerd onder kine begeleiding. Ik moest alles opnieuw leren zoals plooien en stappen, een heel moeilijk jaar was dat.

Ik denk dat ik rond mijn 25 jaar opnieuw ben beginnen voetballen. Naast voetballen ging ik na een bepaalde tijd ook regelmatig gaan lopen om de conditie op peil te houden. In 2017 was ik gestopt met voetballen aangezien ik zwanger was van mijn eerste zoon. Ik was toen wel blijven lopen tot ongeveer 7 maand zwangerschap. Na de bevalling (september 2017) was ik na 6 weken terug beginnen lopen. In april 2018 had ik voor de eerste keer een marathon gelopen, geweldig was dit! Ondertussen liep ik wel nog een aantal marathons…

In december 2018 liep ik de marathon van Valencia, deze ging niet zo vlot… Ik kende wel onmiddellijk de oorzaak: ik was zwanger van mijn 2de zoon. Bevallen in augustus 2019. 🙂

Na die bevalling begon ik er echt aan, een eerste marathon op oudjaar. In 2020 liep ik vervolgens 12 marathons waaronder 2 maal een ultra. De eerste was in Aalter (48 km). In september kwam Michel (Beeckman) af: “Waarom doen we niet mee aan Start to Ultra?” Jan waarom ook niet… Dit liep behoorlijk vlot waardoor we in november onze 2de ultra tot een goed einde brachten (57 km). Hierbij wil ik vooral Marc (Dekeyser) nog eens bedanken voor de vele kilometers samen, we hebben quasi altijd samen gelopen!

Ik loop zo graag, gewoon omdat het een uitlaatklep is. Ik werk namelijk op de spoedafdeling in het UZ Gent, nu met de covid tijd is het soms niet gemakkelijk. Maar het doet dan altijd deugd om eens te kunnen lopen. Dit is wel enkel haalbaar voor mij door mijn vriend Robby, hij er altijd, voor de kindjes enzovoort. Dit jaar, 2021, heb ik ondertussen goed ingezet met een 45 km loopje. Graag zou ik eventueel dit jaar in september de boslandtrail lopen (100 km) samen met Marc en Michel. Om dit doel te kunnen bereiken zouden we dit jaar ook deelnemen aan De Wase Marathon en De Wase Ultrarun. Dit was zo geweldig om nieuwe routes en mensen te leren kennen! Ik zou iedereen dit kunnen aanraden, geweldig!

Bedankt Haike om dit verhaal met ons te delen. Dus ook niet altijd alles geloven wat de dokters je zeggen… (in 99% van de gevallen wel hoor) Erg mooi doel ook die boslandtrail! We wensen je daar erg veel succes mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: