Ultraloper in de kijker: Jelle Verschaeve

Jelle Verschaeve

Een volgende man die we voorstellen is Jelle Verschaeve. Jelle deed ook mee aan onze Wase Ultrarun en liep quasi heel de wedstrijd vooraan als eerste man. Echter met de gespreide start werd hij uiteindelijk tweede. Nog steeds een bom van een prestatie. We laten hem erg graag aan het woord:

Ik heb een verleden in de voetbalsport maar na 2 x een gescheurde kruisband in dezelfde knie ben ik na de revalidatie begonnen met lopen. Net zoals heel veel mensen met een app en gsm in de hand. Dit ging elke keer beter en beter. Dan werden er wat doelen vooropgesteld zoals een halve marathon en uiteindelijk de volledige marathon.

Bij de finish van mijn allereerste marathon kon ik nog enkel 1 zin zeggen en dat was: “Dit doe ik nooit meer!” Maar je krijgt zo veel voldoening en een Runner’s High dat je snel nieuwe plannen smeed om de tijden te verbeteren. Na enkele keren merk je dat er aan de finish van de marathon geen figuurlijke muur meer staat en eigenlijk nog even verder kunt lopen.

Zo ben ik mijn eerste ultra begonnen, meelopen voor een plaatselijk goed doel, de afstand was 50 km. Dit vervolgens verder opgebouwd naar andere afstanden tot 70 km. Ik bleef wat hangen qua tijden en snelheden in het lopen, daarom benaderde ik loopcoach Benny Fischer om nieuwe doelen en een andere manier van training te proberen.

Uiteindelijk heb ik dan mijn allereerste officiële ultrawedstrijd gelopen op De Wase Ultrarun. Een aanrader voor mensen die willen lopen in een rustige, mooie groene omgeving. De wedstrijd startte met een 20-tal atleten die op hetzelfde tijdstip vertrokken. Na enkele km’s had ik een loopvriend gevonden waarmee ik een 30-tal km’s heb kunnen mee samen lopen. Deze loper kreeg het dan wat moeilijk en had uiteindelijk een DNF. Bij de bevoorradingen had ik al gezien dat er voorsprong was en kon ik mijn pauzes wat langer maken naar gelang de honger, dorst of kleine pijntjes. Zo liep ik samen onder mountainbikebegeleiding naar de finish en liep ik zowaar naar de overwinning op mijn eerste officiële ultrarun. Dit was op voorhand zeker niet in mijn gedachten opgekomen. Nadien krijg je altijd bevestigingsmail van de organisatie met de einduitslag en daar zag ik dat er een loper was die later is gestart dan mezelf en de groep. Deze loper heeft dan ook net wat sneller gelopen dan ik en dus ik zat maar heel even in de “hot seat”. Had ik maar minder lange pauzes genomen of wat sneller gelopen, de mountainbikebegeleiding was ook niet op de hoogte van nog een deelnemer die in de running was. De ontgoocheling is ondertussen doorgespoeld en ik ben trots met mijn 2de plaats. Prijs/kwaliteit krijg je in dit evenement zeker en vast. Ooit kom ik terug om hier mijn tijd te verbeteren.

Knap verslag Jelle! Het moet enorm balen geweest zijn, maar je hebt wel een erg mooie 2e plaats te pakken op onze eerste De Wase Ultrarun, top! Op naar méér loopplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: